joi, 14 iulie 2011

Gloucester and Tewkesbury 09.07



Catedrala Gloucester, sau Catedrala Sf. Petru şi Sfânta Treime, se află în partea de nord a oraşului, lângă râu. Acesta are originea în 678 sau 679, pe o fundaţie de manastire inchinata Sfantului Petru.
Monumentul cel mai notabil este mormantul regelui Edward al II-lea al Angliei, care a fost ucis în apropiere, la Berkeley. Într-o capelă laterală este un monument din lemn de stejar de mlaştină in cinstea lui Robert Curthose, fiul cel mare al lui William Cuceritorul şi un mare binefăcător al mănăstirii, care a fost îngropat acolo. Între 1873 şi 1890, şi în 1897, catedrala a fost restaurata de către Sir George Gilbert Scott.Catedrala a fost folosit din anul 2000 ca o locaţie de filmare pentru filmele Harry Potter, care a generat venituri şi de publicitate, dar a determinat unele controverse în rândul celor care sugerează faptul că tema filmelor a fost nepotrivita pentru o biserică.



In luna iulie, oraşul Tewksbury găzduieşte Festivalul Medieval Tewkesbury, cu "bătălia cea mai mare din Europa". Mii de fani vin în oraş din întreaga lume pentru a reface Bătălia de la Tewkesbury în apropiere de site-ul original. Festivalul cuprinde o "istorie vie" recrearea unei tabare medieval, jocuri, produse alimentare şi un târg mare în care imbrăcăminte, mobilier şi arme pot fi achiziţionate. În 2008, festivalul a sarbatorit 25 de ani.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu